Založ si blog

Istotu strieda istota

Dnes sa náš podnikavý národ dočkal ďalšej istoty. Istoty, ktorú mu sľúbila naša červená vláda pred voľbami. Zaujímalo by ma kde sú teraz tí, ktorí týchto pánov podporovali a podporujú ich doteraz. Prečo neobhajujú kroky pána ministra, z ktorého nám rastie nielen odborník na grafy, ale aj špecialista na to ako ničiť ľudí pre svoju neschopnosť bojovať s daňovými únikmi. Logika typu je tu 20 podvodníkov tak zdaňme nejako všetkých 100 podnikateľov je učebnicovým príkladom neschopnosti vedenia ministerstva ako aj finančnej správy. Začali likvidáciou živnostníkov, lebo platili „malé odvody“ to som zvedavý kto im toto povedal asi vyčítali údaje z grafu veď na to sú na ministerstve odborníci. Keď tí zlí živnostníci odmietli prestať podnikať a prešli na pre nich výhodnejšiu formu podnikania tak vtedy odborníci na grafy zistili, že efekt z ich úžasného opatrenia je nula. Ďalší skvelý nápad dajme odvody aj sročkám, ale ako to spraviť? Nazveme to daňovou licenciou. A pokračujeme v nastolenom trende zhoršovania podnikateľského prostredia. Tu je pár geniálnych nápadov ako podporiť podnikanie:

Skladanie základného imania nových sro na účet v banke – neuveriteľne brilantný nápad, kde ma štát núti zakladať si účet, ale kto z toho čo má? Štát nič, lebo podvodníci sa len usmiali a kupujú si tzv. ready-made-company. Banky získajú nového klienta, ktorý im musí platiť poplatky za vedenie účtu. Super nemám čo platiť ale musím mať účet a platiť poplatky. Spoločnosti predávajúce ready-made-company si mädlia ruky kšefty im budú rozkvitať. Slušný podnikateľ má len ďalšie trápenie a problémy so začiatkom podnikania. A čo spravia keď po zapísaní do obchodného registra firma zruší účet, alebo tie peniaze vyberie a spoločník si ich zoberie naspäť.

Výsledkom opatrenia je zhoršenie postavenia slušných podnikateľov a status quo podvodníkov.

Skladanie zábezpek na DPH – firma po dosiahnutí obratu 49 790 € je povinná stať sa platcom DPH. Nikoho nežiada nikoho neprosí musí sa registrovať. A daňový úrad Vám vyrubí zábezpeku, lebo Vás nepozná lebo ste nikdy predtým nepodnikali. Sledujem podnikateľov ako si chodia brať úvery do banky aby mohli zaplatiť zábezpeky. Toto je podpora podnikania hodná prezentácie v celom svete.

Zdaňovanie záväzkov – rok po splatnosti záväzku v prípade, že ho nezaplatíte musíte ho zdaniť. Toto je ďalšie zo skvelých opatrení. Niekto mi dlží peniaze a miesto toho aby som si ich vedel vymôcť a domôcť sa svojho práva tak sa mám doma tešiť, že dlžník musí zaplatiť z dlžnej čiastky 23% aj to len vtedy keď je v zisku. Ukážka ako podporiť vymožiteľnosť práva.

A nezabúdajme na poslušných daňových úradníkov ako v pozore počúvajú a umelo predlžujú kontroly len aby sa zlepšovali čísla v štatistikách a aby sa vedenie mohlo pochváliť lepším cash flowom. 

 

Na dnes dosť

 

Andrej

Daňové licencie

12.11.2013

Veľmi krátko o tom, ako sa manipuluje s číslami aby nepopulárne opatrenia vyzerali lepšie. Neplatca DPH s tržbami do 500.000 eur by mal platiť 480 eur daňovú licenciu. Tu začínajú základné nedostatky pána ministra. Spoločnosť, ktorá dosiahne za najviac 12 predchádzajúcich po sebe nasledujúcich kalendárnych mesiacov obrat 49 790€ sa stáva so zákona platcom DPH. [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Andrej Richnák

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3732x
Priemerná čítanosť článkov: 1866x

Autor blogu

Kategórie

Archív